Silent Disco -
Ett genialt nöjes­koncept

Disco med hörlurar

Konceptet Silent Disco är ett internationellt koncept, som har vuxit sig stort i världen och nu har det äntligen kommit till Sverige! Så häng på nu från början och var med om något nytt, vi hyr ut utrustningen!

Silent Disco  är perfekt för en mängd användningsområden, såsom företagsfester, privata fester, AW, konferenser, nattklubbar, kundevents, mässor, kongresser, studentfester, yoga, bröllop, konserter, festivaler, utomhusbio… you name it!

Att dansa på disco med hörlurar på sig ger en mycket bättre musik- och dansupplevelse jämfört med högtalare, som pumpar ut musiken. Att man dessutom själv kan reglera volymen på lurarna och byta till en annan låt när man tröttnat på den första, är ju genialiskt! För vem har inte stått tålmodigt och trampat på dansgolvet till den ena låten efter den andra,  i hopp om att nästa ska vara bättre?

Utöver att kunna välja musik, så har var och en av de tre musikkanalerna sin egen färg med LED-ljus på lurarna, blått, rött eller grönt, vilket ger en otroligt kul effekt på dansgolvet eftersom man kan se vad de andra på dansgolvet dansar till, vilket ofta leder till att man lätt får kontakt med andra, inte bara vännerna! Så även om man med lurarna är i sin musik”bubbla” på dansgolvet, har man mer kontakt än på det ”vanliga” dansgolvet.

För de som vill hänga i baren för att bara snacka kan göra så utan att behöva skrika sig hesa, då musiken inte stör, som den ofta gör i liknande sammanhang. Dessutom har de nöjet av att titta på alla glada som dansar – och sjunger.  Alla får med andra ord sitt lystmäte, oavsett om man dansar eller inte.

Så: dansa, hörlurar på.
Pratstund, hörlurar av.
Dansa igen, hörlurar på.
Drickapaus, hörlurar av.
Dansa igen, hörlurar på.
Enkelt att greppa! =)

Så här fungerar våra hörlurar

Utrustningen riggar du superenkelt själv, ingen teknisk kunskap krävs och tydlig instruktion medföljer, så det tar inte mer än några minuter att köra igång! Du ansluter bara sändare till eluttag och smartphones, iPads eller DJ-stationer, sätter på din favoritspellista och shufflar – klart! Nu skickar du ut din favoritmusik till obegränsat antal hörlurar med 500 meters räckvidd. Så varför nöja dig med att dansa på dansgolvet? Dansa ut i skogen, på gatan, i trädgården, på stranden, på takterassen, på bryggan… välj själv!

Mer än bara fest

Silent Disco behöver inte bara vara fest, det finns andra fantastiska sammanhang! Silent Yoga är jättestort i t ex Australien. Med lurarna kan man under ett yogapass verkligen fokusera på sin meditation då man stänger ute ljud utifrån, endast den softa musiken och yogalärarens lugna instruktioner hörs. Kolla in ett coolt yogaevent i Luna Park, Sydney, Australia, av Big Review TV:

Ett annat sammanhang för Silent Disco, är inom demensterapi och äldrevård generellt. Fantastiskt hur musik påverkar människan! Man blir verkligen så glad och varm i hjärtat när man ser glädjen när det är dags för dans istället för TV-tittande och stillasittande. 60 second Docs visar här hur man jobbar i Australien:

Stäng meny