Om oss -
Silent Disco Sweden West

Bakgrund

SILENT DISCO SWEDEN etablerades i Stockholm våren 2017 och är Sveriges första Silent Disco-företag. Detta har lett till att konceptet Silent Disco sedan start har körts på ett hundratal olika fester och events runtom i landet. Responsen har varit fantastisk och därför har konceptet expanderats  med oss:

SILENT DISCO SWEDEN – WEST

Vi på Silent Disco Sweden-WEST, i just väst, startade upp hösten 2018 och finns på Sveriges västkust, men vi hyr ut Silent Disco-utrustning till kunder i hela Sverige. Vi har kontor i Västsverige, Skåne, Dalarna och Stockholm, men oavsett var ni finns, ordnar vi det! Våra lurar älskar att resa!

Välkommen att ringa, maila eller skicka oss ett meddelande!

Besök gärna våra kollegor i Stockholm, Silent Disco Sweden!

Silent Disco väst
Silent disco väst hörlur

Silent Disco historia

Redan 1969 kunde man i en finsk (!) science fiction-film se karaktärer dansa med hörlurar under en fest. I början av 1990-talet, använde eko-aktivister hörlurar vid utomhusfester för att minimera ljud”föroreningar” och inte störa det lokala djur- och växtlivet.  1994 i England var det dags för konceptet i 5 dagar på Glastonbury Festival, som är världens största festival ute i det gröna. Åren snurrade på och konceptet utvecklades. Någonstans runt 2005 började man använda termen ”Silent Disco”. Vill du läsa lite mer ingående, kan du läsa på Wikipedia.

Stäng meny